Längdskidåkning


Aktuella datum för kurser! 


Kurserna är fristående och kostar 200kr per person och gång. Datum: Vecka 11, datum och tid inte satt än.


-- mars - nybörjarkurs. Vi går igenom skidvett och grundläggande åkteknik för klassisk stil. Detta är för dig som är ny/relativt ny på skidor eller du som vill ha mer kläm om de olika delteknikerna - det vill säga saxning, diagonalåkning, stakning och stakning med frånskjut. Vi tar en tur och går samtidigt igenom det du behöver för att få en bra grund till skidåkningen. 


-- mars - fortsättningskurs. Det här för dig som gått nybörjarkursen eller du som är relativt ny på skidor inom klassisk stil och vill hitta bättre flyt, dvs när de olika delteknikerna (saxning, diagonal, stakning och stakning med frånskjut) tillämpas som bäst. Vi tittar även lite närmare på teknik i uppförsbackar. 

 

Små grupper, max 6 deltagare. Om det funkar så kör vi på natursnö runt Ånnabodasjön, annars så är det konstsnöspåret som gäller (avgift för spårkort tillkommer där).


Medtag egen utrustning eller hyr av First Camp Ånnaboda. Anmälan via kontaktformulär nedan, mail, telefon eller på sociala medier (@basecampkilsbergen på fb och instagram).


Hoppas vi ses i skidspåret!Andra turer som man kan boka:För nybörjaren:

Är du ny på skidor och vill ha lite tips och tricks innan du ger dig ut i spåren på egen hand?


Här kan du boka en privatlektion så det blir lättare att komma igång med din åkning. Vi går igenom olika åktekniker och ger oss ut på en liten tur. Det här är för dig som missat nybörjarkurserna eller du som vill ha en mera personlig introduktion till skidåkning än vad man får i en grupp.


Kostnad för 1 person, 350kr per timme, 2 personer 600kr.


Privatguidad tur på Kilsbergsspåret:

Vill du uppleva fin natur samtidigt som du får tekniktips på rundan? Då är det här turen för dig. Turen planeras efter önskemål och priset varierar beroende på längd på turen. Pris från 350 kr/pp.


Mörkertur i månsken eller med pannlampa:

Det här är en relativt lätt tur, men du bör ha kommit över den första nybörjarfasen, vara hyfsat stabil och orka åka ca 1 mil.


Kilsbergen är fantastiskt att uppleva på skidor i endast ljuset av månsken. Går inte det, så är det riktigt mysigt med pannlampa också. 


Vi kan köra olika upplägg på denna variant, så priset varierar beroende på längd på turen och antal deltagare. Från 200 kr/pp vid minst 3 deltagare. 


------------------------------------------------------------------------------


Har du inte egen utrustning så kan du hyra på www.annaboda.com/skidakning för 300 kr per dag.


Plats och tid enligt överenskommelse.


Bokas på förfrågan via mail, sms eller telefon.


info@basecampkilsbergen.se 

0704-535428

Kontakt: